Vanaf begin dit jaar ervaren patiënten van DCG problemen met het taxivervoer. De problemen zijn ontstaan door de wijzigingen in contracten tussen taxibedrijven en zorgverzekeraars.

Door onduidelijkheid over de contractafspraken was het voor vele patiënten niet helder dat zij vanaf januari over moesten naar een andere vervoerder. Gevolg was dat er begin dit jaar vaak geen vervoer was geregeld. Patiënten moesten, met ondersteuning van DCG, ander vervoer regelen. Ondanks acties vanuit onder andere DCG en NVN blijft de taxiproblematiek aanhouden.

Acties vanuit DCG

Het taxivervoer is een aangelegenheid van de zorgverzekeraars en als DCG kunnen wij hier helaas relatief weinig aan doen. Wel zijn we in gesprek met diverse partijen zoals zorgverzekeraars en NVN waarin wij onze bestuurlijke betrokkenheid en onvrede van onze patiënten duidelijk maken. Concreet verzoek in deze gesprekken is om landelijk gezien ten aanzien van de verzekeraar en VWS een kritisch standpunt in te nemen. Weet dat wij doen wat we kunnen, maar dat onze invloed zeer beperkt is.

Kosten verhalen

In sommige gevallen hebben patiënten kosten gemaakt door gebruik te maken van eigen vervoer, andere taxibedrijven of openbaar vervoer. Als DCG kunnen wij niks doen in de vergoeding van deze kosten. Bent u patiënt en heeft u extra kosten gemaakt? Dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om de kosten daar te verhalen.  

Meer nieuws

Deze pagina delen: