Corona-update 18

In deze Corona update onder andere aandacht voor maatregelen rondom de Britse variant van het Coronavirus

Mondneusmasker nu ook tijdens dialyse
Vanaf nu is het voor alle patiënten van DCG verplicht om ook tijdens de dialyse het mondneusmasker op te houden. Dit als voorzorgsmaatregel nu de meer besmettelijke Britse variant van het Coronavirus steeds meer de overhand krijgt. Uitzondering op deze nieuwe maatregel zijn onze nachtpatiënten die ’s nachts het mondneusmasker mogen afzetten. Ook wordt er een uitzondering gemaakt voor patiënten die op medische indicatie geen masker hoeven te dragen, denk aan patiënten met bijvoorbeeld extreme benauwdheid. Alleen de behandelend arts kan deze indicatie voor medische noodzaak geven. Ervaart u ernstige klachten of last van het mondneusmasker tijdens de dialyse? Geef dit dan aan bij de verpleegkundige. In overleg met uw behandelend arts kijkt deze of uw masker af mag tijdens de dialyse.

Chirurgisch mondneusmasker in de taxi
Vanaf deze week is het voor u als patiënt van DCG verplicht om ook in de taxi een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u niet altijd even makkelijk is om deze specifieke mondneusmaskers te kopen. Daarom kunt u als patiënt van DCG extra chirurgische mondneusmaskers meekrijgen na uw dialyse. Heeft u een extra masker nodig? Geef dit dan aan bij de verpleegkundige. U krijgt dan in plaats van één masker, zoals nu het geval is, twee maskers mee. Eén voor de taxirit naar huis, en eentje voor de taxirit naar DCG en tijdens de dialyse.

Download de volledige Corona update 18 hier.
 

Eerder verschenen Corona-updates

Onderstaand staan alle Corona-updates die zijn uitgedeeld aan onze patienten. 
De meest actuele maatregelen die op dit moment binnen DCG gelden staan rechts op de pagina onder de kop 'maatregelen DCG'. 

Corona update 17 
Corona update 16 - special vaccinatie 
Corona update 15
Corona update 14
Corona update 13
Corona update 12
Corona update 11
Corona update 10
Corona update 9
Corona update 8
Corona update 7
Corona update 6
Corona update 5
Corona update 4
Corona update 3
Corona update 2
Corona update 1

Heeft u klachten? Neem contact op!

Heeft u als patiënt van DCG last van klachten die overeen komen met de symptomen van Corona? Neem dan voorafgaand aan uw dialysebehandeling contact op met DCG. Wacht niet met het melden tot het moment dat u moet dialyseren. Samen kunnen we dan kijken of eventuele extra maatregelen nodig zijn. Twijfelt u? Schroom niet om contact op te nemen. We denken graag met u mee.

Maatregelen DCG

Ook vanuit DCG doen we onze uiterste best om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Hiervoor zijn de afgelopen weken al meerdere maatregelen genomen. Onze medewerkers en patiënten zijn meegenomen in de ontwikkelingen en zijn op de hoogte van de maatregelen. Maatregelen die wij hebben moeten nemen voor de veiligheid van medewerkers, patiënten en hun familie.

Hierbij vindt u al onze maatregelen voor patiënten nog eens op een rijtje:

  • Tot nader order mogen er geen bezoekers mee tijdens de dialysebehandeling van onze patiënten.
  • Tot het einde van het jaar zijn alle ingeplande vakantiedialyses afgelast.
  • Bent u patiënt bij DCG en heeft u last van klachten die overeen komen met de symptomen van Corona? Neem dan voorafgaand aan uw dialysebehandeling contact op met DCG.
  • Patiënten moeten na betreden van de dialysezaal eerst hun handen wassen of desinfecteren voordat zij op het dialysebed mogen plaatsnemen. 
  • Heeft u contact gehad met iemand met (verdenking van) Corona? Dan vragen wij u om voor de volgende dialyse contact op te nemen met DCG.
  • Het is voor patiënten verplicht een mondneusmasker te dragen, ook tijdens het aan- en afsluiten. Tijdens de dialyse mag het mondneusmasker af.

Wij hopen op uw begrip voor de maatregelen en vragen hierin om uw medewerking. Samen dragen wij een verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Samen verspreiding voorkomen

Poster besmetting voorkomen
Download hier de poster over wat u kunt doen. 

Poster handen wassen
Download hier de poster over handen wassen

Deze pagina delen: