Corona-update 19

In deze Corona update onder andere aandacht voor vervroegde vaccinaties voor nierpatiënten. 

Vaccineren patiënten

Onlangs heeft het ministerie VWS op advies van de Gezondheidsraad toestemming gegeven om de patiënten in zeer hoog risico categorieën met voorrang te vaccineren voor Corona (Covid-19). Als patiënt van DCG hoort u hier ook bij. DCG heeft voorbereidingen getroffen om deze vervroegde vaccinatie zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Binnenkort wordt u geïnformeerd over hoe de vaccinatie verloopt.

Download de volledige Corona update 19 hier. 
 

Eerder verschenen Corona-updates

Onderstaand staan alle Corona-updates die zijn uitgedeeld aan onze patienten. 
De meest actuele maatregelen die op dit moment binnen DCG gelden staan rechts op de pagina onder de kop 'maatregelen DCG'. 

Corona update 18
Corona update 17 
Corona update 16 - special vaccinatie 
Corona update 15
Corona update 14
Corona update 13
Corona update 12
Corona update 11
Corona update 10
Corona update 9
Corona update 8
Corona update 7
Corona update 6
Corona update 5
Corona update 4
Corona update 3
Corona update 2
Corona update 1

Heeft u klachten? Neem contact op!

Heeft u als patiënt van DCG last van klachten die overeen komen met de symptomen van Corona? Neem dan voorafgaand aan uw dialysebehandeling contact op met DCG. Wacht niet met het melden tot het moment dat u moet dialyseren. Samen kunnen we dan kijken of eventuele extra maatregelen nodig zijn. Twijfelt u? Schroom niet om contact op te nemen. We denken graag met u mee.

Maatregelen DCG

Ook vanuit DCG doen we onze uiterste best om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Hiervoor zijn de afgelopen weken al meerdere maatregelen genomen. Onze medewerkers en patiënten zijn meegenomen in de ontwikkelingen en zijn op de hoogte van de maatregelen. Maatregelen die wij hebben moeten nemen voor de veiligheid van medewerkers, patiënten en hun familie.

Hierbij vindt u al onze maatregelen voor patiënten nog eens op een rijtje:

  • Tot nader order mogen er geen bezoekers mee tijdens de dialysebehandeling van onze patiënten.
  • Tot het einde van het jaar zijn alle ingeplande vakantiedialyses afgelast.
  • Bent u patiënt bij DCG en heeft u last van klachten die overeen komen met de symptomen van Corona? Neem dan voorafgaand aan uw dialysebehandeling contact op met DCG.
  • Patiënten moeten na betreden van de dialysezaal eerst hun handen wassen of desinfecteren voordat zij op het dialysebed mogen plaatsnemen. 
  • Heeft u contact gehad met iemand met (verdenking van) Corona? Dan vragen wij u om voor de volgende dialyse contact op te nemen met DCG.
  • Het is voor patiënten verplicht een mondneusmasker te dragen, ook tijdens het aan- en afsluiten. 

Wij hopen op uw begrip voor de maatregelen en vragen hierin om uw medewerking. Samen dragen wij een verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Samen verspreiding voorkomen

Poster besmetting voorkomen
Download hier de poster over wat u kunt doen. 

Poster handen wassen
Download hier de poster over handen wassen

Deze pagina delen: