De Cliëntenraad bestaat uit vijf leden, ondersteund door ambtelijk secretaris Annemiek Helmantel. Hieronder stelt elk lid zichzelf voor.

Dick de Jonge
Dick de Jonge
Voorzitter

Dick de Jonge hoorde een paar jaar geleden dat hij een nierziekte had. Dat kwam voor hem erg onverwachts. In korte tijd moest hij starten met dialyse. Hij besloot buikspoeling te gaan doen. Toen hij geopereerd was en in opleiding voor deze behandelvorm gebeurde er wat onverwachts. Zijn overgebleven nier had zich hersteld. Iets wat zelden gebeurt. Hij kan nu daardoor op dit moment zonder dialyse.

'Ik merkte echter wel dat op zo'n moment je wereld op zijn kop staat. Je moet zeer ingrijpende keuzes maken. Ik wilde me daarom graag inzetten voor patiënten die dialyseren. Ik ga bijna met pensioen, maar heb lang gewerkt als change manager / projectleider. Ik ben daarom, denk ik, een mooie aanvulling op de Cliëntenraad.'

Carin Wolters
Carin Wolters
CR-lid

Na een nierziekte (35 jaar geleden) die eerst redelijk constant bleef, moest Carin toch naar een donornier op zoek. Haar man heeft een eigen nier afgestaan. Na 5 jaar werd die langzaam slechter en moest Carin aan de dialyse in Scheemda. Carin hoopt mede patiënten te kunnen vertegenwoordigen en mee te kunnen praten over de ontwikkelingen op het gebied van de dialyse in verschillende vormen.

Willem Pastoor
Willem Pastoor
Vice-voorzitter

Willem Pastoor werd in augustus 2014 dialysepatiënt. Hij koos ervoor om op het centrum te dialyseren bij Dialyse Centrum Groningen. In september 2016 is hij getransplanteerd in het UMCG. Ondanks zijn nierfalen heeft hij altijd zijn werkzaamheden in zijn bedrijf kunnen uitvoeren. Eind 2016 is Willem benaderd om lid te worden van de Cliëntenraad.

'Ik vind het belangrijk om in de snel veranderende digitale wereld ook mijn advies te geven t.b.v. dialysepatiënten en het DCG. Met name voor wat betreft thuisdialyse in combinatie met ondersteuning op afstand.'

 

 

 

Sjoerd Jorritsma
Sjoerd Jorritsma
CR-lid

Nadat ik in 2017 al een nier moest laten verwijderen werd begin 2018 geconstateerd dat ook mijn tweede nier verwijderd moest worden. Enkele dagen later werd ik in de ochtend daadwerkelijk geopereerd en aan het eind van de dag had ik direct mijn eerste dialyse. Dit was niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen die het dichts bij mij staan natuurlijk een hele roerige periode. Je krijgt bij DCG goede begeleiding als nieuwe maar ook als ervaren patiënt.
Ik zit sinds begin 2019 in de Cliëntenraad en heb mij opgeworpen als “ vertegenwoordiger” van de (centrum) nacht dialyse patiënten. De moderne patiënt wordt steeds mondiger, ik probeer dit te vertalen naar de Cliëntenraad van DCG.

Paula Holwerda
Paula Holwerda
CR-lid

Paula Holwerda is sinds haar 14e nierpatiënt en moest van de ene op de andere dag met dialyse beginnen. Na 23 jaar dialyse en vier niertransplantaties is ze op het gebied van de nieren bijna van alle markten thuis. Ze heeft verschillende dialysevormen gedaan.

Haar laatste transplantatie was in december 2015 en dat gaat tot nu toe redelijk goed. Na een korte pauze heeft ze in maart 2018 weer haar herintrede in de CR gemaakt.

“Ik vind het belangrijk dat er ook naar beleidskwesties gekeken wordt vanuit patiëntenperspectief”.

 

 

 

Deze pagina delen: