Jubileumjaar 25 jaar DCG

Op 31 december 2021 bestond DCG officieel 25 jaar. Een prachtige mijlpaal in onze geschiedenis die we natuurlijk met onze medewerkers en patiënten gaan vieren. Hoe? Met een feestjaar!

Een stukje geschiedenis

Maar liefst 25 jaar geleden, op 31 december 1997, werden de handtekeningen gezet onder de officiële documenten waarmee Stichting Thuisdialyse Noord-Nederland en Beatrixoord fuseerden en Dialyse Centrum Groningen (DCG) is ontstaan. In mei van 1998 was het dan zover, de eerste patiënten konden onder de vlag van DCG worden gedialyseerd.

Door de jaren heen heeft DCG zich enorm ontwikkeld. In 2006 verhuisde de centrale locatie Groningen van het Triadegebouw naar de huidige locatie. Daarnaast werden een locatie in Veendam (2006) en ook in Assen (2006) opgericht. Dat is kleinschalig gestart, met een drietal stoelen. In Assen is dit tegenwoordig uitgegroeid tot een volwaardige centrum binnen het Wilhelmina ziekenhuis.

Veendam werd op een gegeven moment weer gesloten, waarna in Delfzijl en Stadskanaal volwaardige locaties werden geopend. De locatie Delfzijl is inmiddels meeverhuisd naar Scheemda en tevens gaat er op de locatie in Stadskanaal groot onderhoud plaatsvinden. Daarmee zetten we een zeer toekomstbestendige locatie neer die volledig voldoet aan de noden van de tijd. 

Boek geschiedenis DCG

Bovenstaand staat in het heel kort al een stukje geschiedenis van DCG omschreven. Maar door de jaren heen is er natuurlijk heel veel gebeurd wat DCG heeft gemaakt tot de organisatie die zij nu is. Een bijzondere en mooie geschiedenis die wij in het kader van ons jubileumjaar samenvatten in een boek over de geschiedenis van de dialyse en DCG in het bijzonder. Binnenkort maken wij meer bekend over dit boek, houd hiervoor onze website en social media in de gaten! 

Meer nieuws

Deze pagina delen: