De afgelopen tijd wordt in het nieuws veel gesproken over het Coronavirus. Dit is een nieuw virus dat in China is ontstaan en inmiddels zijn er ook besmettingen bekend in Nederland. Als Dialyse Centrum Groningen (DCG) hebben wij alvast voorzorgmaatregelen getroffen voor een eventuele uitbraak in Noord-Nederland. Dit zodat wij onze patiënten ook tijdens een eventuele uitbraak de best mogelijke zorg kunnen blijven bieden.

Maatregelen tegen Coronavirus

De medewerkers van DCG zijn allemaal ingelicht over de maatregelen die DCG heeft getroffen. Zij weten precies wat zij moeten doen wanneer het Coronavirus in Noord-Nederland opduikt om de patiënten van DCG de zorg te kunnen blijven bieden die zij nodig hebben.

RIVM heeft centrale rol

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft een centrale rol bij infectieziektebestrijding. Voor actuele informatie het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Hier vind u ook veelgestelde vragen en antwoorden

Informatie voor patienten en vragen

Patiënten die bij DCG dialyseren zijn inmiddels allemaal geïnformeerd. Bent u patiënt van DCG en heeft u nog vragen over het uw behandeling tijdens een eventuele uitbraak van het Coronavirus in Noord-Nederland? Stel ze gerust aan uw verpleegkundige of neem contact op met DCG.

Meer nieuws

Deze pagina delen: