Het UMCG heeft besloten dat er een tijdelijke Corona-polikliniek komt in het UMCG. De polikliniek komt in bouwdeel De Brug. Het bouwdeel waar ook DCG in zit.

Het opstarten van de Corona-polikliniek in bouwdeel De Brug heeft gevolgen voor de routing van onze patiënten. Niet alle ingangen kunnen en/of mogen worden gebruikt.

Gevolgen voor de routing van DCG

De Corona-polikliniek heeft een eigen ingang: nummer 49 (zie ook de kaart). Op de eerste etage van parkeergarage Noord is een apart parkeervak gemaakt voor bezoekers aan de Corona polikliniek. Dit is duidelijk aangegeven in de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage is de route naar de polikliniek aangegeven. Dit allemaal om verspreiding van het virus in het ziekenhuis te voorkomen.

Voor patiënten van DCG betekent dit dat zij alleen gebruik kunnen maken van ingang 47 en 45 (zie kaart). Ingang 47 is de reguliere taxi-ingang  die de meeste van onze patiënten gebruiken.

Wanneer start de Corona-polikliniek en voor wie?

De polikliniek start donderdag 19 maart om 08.00 uur. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. De polikliniek is bedoeld voor patiënten die corona-achtige klachten hebben en van wie de polikliniek-afspraak die zij in het UMCG hebben, niet kan worden gewijzigd. Om deze patiënten op een veilige manier poliklinisch te kunnen onderzoeken of behandelen, gaan ze naar de speciale Corona-polikliniek. Ze worden daar getest op het Coronavirus en komen er aansluitend op de test op het spreekuur bij hun behandelaar. 

Download routekaart

Download hier de routekaart met gewijzigde bewegwijzering

Meer nieuws

Deze pagina delen: