Wanneer u een nierziekte heeft of dialyseert is dat ingrijpend. Zeker wanneer u net weet dat dit speelt, kost het tijd dit te accepteren en een plek te geven. Maar ook wanneer u al dialyseert, kunt u behoefte hebben aan contact met andere patiënten.  

Mogelijkheden binnen het DCG

Wij horen vaak van patiënten die al dialyseren, dat ze andere patiënten willen vertellen over hun ervaringen. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens de halfjaarlijkse voorlichtingsavonden voor nieuwe patiënten. Tijdens de eerste kennismaking met het DCG krijgen nieuwe patiënten een rondleiding op zaal, waar ze patiënten kunnen spreken. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met één van onze patiënten, informeer dan eens naar de mogelijkheden. U kunt hiernaar vragen tijdens de gesprekken met de arts of de verpleegkundige in  voorbereiding op uw dialyse.

Verdere opties

Er zijn niet alleen binnen het DCG mogelijkheden voor lotgenotencontact. Hieronder vindt u een aantal tips:


Op internet zijn meer websites te vinden met informatie over dialyse en mogelijkheden tot lotgenotencontact. Hieronder lichten we twee websites uit:

Een platform voor nierpatiënten en hun naasten. Hier vindt u betrouwbare informatie over het leven met nierschade en kunt u ervaringen lezen over en/of in contact komen met lotgenoten.

Een actieve vereniging van en voor nierpatiënten waarin voorlichting, steun en belangenbehartiging centraal staan.

Online contact

Dialyse Centrum Groningen heeft een open Facebookgroep. Hier vindt u het laatste nieuws van Dialyse Centrum Groningen.

Deze pagina delen: